Η εσωτερική οργάνωση και λειτουργία της ομάδας μας για την καλύτερη, αποδοτικότερη και αμεσότερη στήριξη των ασθενών μας. 

Η θεραπεία των σχιστιών, συνήθως χρήζει πολλαπλών ειδικοτήτων, που πρέπει να συντονιστούν σε βάθος χρόνου.  

Αυτές οι υπηρεσίες σήμερα, παρέχονται από εξειδικευμένη  κρανιογναθοπροσωπική ομάδα που αποτελείται απο τον κρανιογναθοπροσωπικό χειρουργό  (ΚΠΧ) , νευροχειρουργό (ΝΧ), γναθοχειρουργό (ΓΧ), ΟΡΛ, ορθοδοντικό και οδοντίατρο προσθετολόγο, παιδο-οδοντίατρο, λογοθεραπευτή, αναισθησιολόγο, ακτινολόγο. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι στον ευρύτερο κύκλο όπως, η ομάδα άπνοια ύπνου, οφθαλμίατρος, παιδίατρος και παιδοψυχολόγος/ψυχίατρος.

Ο κρανιογναθοπροσωπικός χειρουργός, δηλαδή αυτός που θα κάνει τα κύρια χειρουργεία του παιδιού σας είναι ειδικά εκπαιδευμένος στο αντικείμενο και δεν το κάνει περιστασιακά, κάτι που ακόμα δυστυχώς συνεχίζεται στην Ελλάδα και Κύπρο. 

Η ομάδα συγκεντρώνεται τακτικά και αναλύει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε περιστατικού, με πολύ προσοχή, αφοσίωση και αγάπη.

Ο ΟΡΛ και ο λογοθεραπευτής μας, συναντιόνται με αυτά τα παιδιά κάθε μήνα όπως και ο κρανιογναθοπροσωπικός χειρουργός, ο γναθοχειρουργός και η ορθοδοντικός κάθε 4-6 εβδομάδες, όπως οι ΚΠΧ και ΝΧ. 

Όλη η ομάδα χρειάζεται να βρεθεί ταυτόχρονα, για να μελετήσει τα πολύπλοκα περιστατικά και γενικά να υπάρχει πλήρης συντονισμός μεταξύ μας για όλους τους ασθενείς.  

Επειδή έχουμε ασθενείς σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία, συνεργαζόμαστε και δικτυωνόμαστε με ντόπιους συναδέλφους προς εξυπηρέτηση των ασθενών μας, εφόσον οι ασθενείς έχουν  συμβουλευτεί τον ειδικό της ομάδας, ο οποίος μπορεί να συνεννοηθεί με τον τοπικό συνάδελφό του. Μπορούμε να καλύψουμε εξ αποστάσεως σχεδόν όλες τις απορίες που μπορεί να προκύψουν, μέσω φωτογραφιών, skype, facetime, audio μηνύματα, για να καθησυχάσουμε τους ασθενείς μας. Χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση την τεχνολογία, ώστε να είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με τους ασθενείς μας για να αισθάνονται ότι μας έχουν δίπλα τους.